Vérnarancs mousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3g lapzselatin9 kcal
-
75g narancslé35 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g cointreau14 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
316
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
10g lapzselatin35 kcal
-
300g narancslé141 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
24g cointreau55 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
1263
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1.4g lapzselatin5 kcal
-
41.4g narancslé19 kcal
-
15.2g tojás19 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
3.3g cointreau8 kcal
-
27.6g habtejszín81 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 120 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
316
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 903.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 479.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 453 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
1263
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
80 g cukor
-
3 ek cointreau
-
200 g habtejszín
Elkészítés
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kevés narancslében felolvasztjuk a kicsavart zselatint, majd hozzákeverjük a maradék narancslevet.
- A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd elkeverjük a zselatinos narancslével és a narancslikőrrel. Hidegre tesszük.
- A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt óvatosan a zselésedő narancsos krémhez keverjük.
- A masszát 4 hideg vízzel kiöblített formába töltjük, lefedve kb. 4 órára hidegre tesszük.
- A mousse-t tányérokra borítjuk és tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 994
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A narancslikőr helyett ízesíthetjük a mousse-t 1/2 narancs reszelt héjával.