r
Nosalty Logó

Vegán rántott padlizsán

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Vegán rántott padlizsán
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

341
Kalória
7g
Fehérje
43.9g
Szénhidrátok
16.1g
Zsír
180.8g
Víz
15.1g
Koleszterin
7.6g
Rost
8.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 1364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A rántott padlizsánhoz

  1. A padlizsánt meghámozzuk, a héjból olajjal, fűszerekkel süthetünk chipset a sütőben. Hagyjuk meg a szárából a belső puha részt, ez lesz a fogantyúja.
  2. Felezzük a padlizsánokat és hosszanti irányban négy helyen bevágjuk úgy hogy ne szakadjon le egyik rész sem.
  3. Ez után jöhet a besózás és így állni hagyjuk egy 15 percet.
  4. Papírtörlőben átnyomkodjuk úgy a padlizsánokat, hogy a félszeletkék szétnyíljanak mint egy legyező, akár a kés lapos részével is lenyomhatjuk egyszer őket.
  5. A lisztekből a fűszerekkel és a zabtejjel sűrű tésztát keverünk, ebbe forgatjuk először a padlizsánszeleteket, majd mehetnek a pankomorzsába, ahol jó alaposan rájuk nyomkodjuk azt.

A sütéshez és a tálaláshoz

  1. Olívaolaj és vaj keverékében először magasabb, majd alacsonyabb hőfokon átsütjük a szeleteket úgy, hogy kívül ropogós, belül vajpuha legyen a padlizsán.
  2. Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórhatjuk. Jó mellé köretnek a réparózsa, aminek a receptjét név szerint megtaláljátok a receptjeim közt, a Nosalty oldalán. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nem csak karácsonyra nagyszerű ez a vegán rántott padlizsán, a hét bármely napján gyorsan elkészíthető, és feldobja a napunkat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!