r
Nosalty Logó

Vega tatár szárított paradicsomból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
vega tatár szárított paradicsomból kínálótálon, szósszal és exrudált kenyérrel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szárított paradicsomos tatárhoz

184
Kalória
8.4g
Fehérje
32.1g
Szénhidrátok
5.6g
Zsír
46.5g
Víz
54.3g
Koleszterin
7.2g
Rost
19.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szárított paradicsomos tatárhoz

Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szárított paradicsomos tatárhoz

Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szárított paradicsomos tatárhoz

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23526 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    94105 micro
  • Lut-zea
    3574 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    21339 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A szárított paradicsomos tatárhoz

  1. A szárított paradicsomot vegyük ki az olajból, jól csepegtessük le és vágjuk apró kockákba. A salottát pucoljuk és ugyancsak apró kockákra vágjuk, az olívabogyót, ha kell magozzuk és úgy aprítsuk.
  2. Egy kis tálkában rugós keverővel habosítsuk ki a tojássárgáját két evőkanál olívaolajjal, ez lehet a szárított paradicsom fűszeres olaja is. Folyamatos keverés közben adjunk hozzá a dijoni mustárt, egy-két kanál citromlevet, és a paradicsomsűrítményt. Aki szeretné, itt még fűszerezheti sóval, borssal, de nem szükséges, hiszen elegendő íz van már így is benne.
  3. Az aprított salottát egy kanál olívaolajon megpároljuk, ez is lehet a paradicsom olaja, nem kell hozzá fűszer, csak egy kicsit jöjjön ki az édeskés íze. Itt használhatunk lilahagymát is, ha salottát nem kapunk, ezt egy cseppet hosszabban kell viszont párolni.
  4. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a szárított paradicsomot, a salottát és az aprított olívabogyót. Reszelünk rá egy kevés citromhéjat, majd pár kanál paradicsomos-mustáros szósszal bekeverjük a tatárt.
  5. Kerek, szögletes vagy akár karácsonyfa formába halmozzuk a kínálótálon a tatárt és hűtőbe is tehetjük tálalásig.
  6. A tálalógyűrűt lehúzva körbe locsolhatjuk szósszal a tatárt, petrezselyemzöldjével vagy újhagyma zöldjével díszíthetjük, reszelhetünk további citromhéjat rá. Kínáljuk pirítóssal, kétszersülttel, krékerrel, pirított tortillával igény szerint, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Van vega a családban? Ezt a tatárt készítsd el neki, nem csak ő, az egész család imádja majd!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sültzeller-hummusz

Ez a sültzeller-hummusz egy egyszerű és finom mártogatós, ami pillanatok alatt elkészül. Tökéletes salátákhoz, piknikre és szendvicsekhez, ezért készíts rögtön egy nagyobb adagot, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!