r
Nosalty Logó

Vajon sült tojásos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Vajon sült tojásos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5410 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    2847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    792 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, mélyedést készítünk a közepébe, majd beleütünk 3tojást, sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulattal elkeverjük. Nagyon fontos, hogy csak addig keverjük, míg homogén nem lesz.
  2. Egy lábasban a szokásos módon sós vízben kb. 3 adagban kifőzzük a nokedlit.
  3. Leöblitjük, majd egy kicsi olajat tegyünk rá, hogy a tészta összeragadását elkerüljük.
  4. A 7tojást egy pici sóval felverjük.
  5. Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, majd a nokedlit átkeverjük rajta. Egy mélyedést készítünk a belsejébe, a tojást beleöntjük, majd a belsejétől kifelé haladva a nokedlihez keverjük.
  6. Nagy lapátoló mozdulatokkal kb. 2-3 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 467
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 51084
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Nálunk nem készül el a tojásos nokedli fokhagymás fejessaláta nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajon sült tojásos nokedli
Mercedes 302 recept

Általában a fejessaláta szezonjában szoktam inkább készíteni. Ahhoz, hogy jó nokedli tésztánk legyen, nem szabad túlkeverni a tésztát, épphogy csak összeforgatjuk az alapanyagokat. Egyébként még régen én is úgy tanultam, hogy minél tovább és minél erősebben kell kikeverni a nokedli tésztáját, hólyagosra, stb. Ez azonban nálam már megdőlt, amikor valaki tanácsára elkezdtem úgy készíteni, hogy éppen csak összekevertem. Nem csak időt és energiát takarítunk meg ezzel a módszerrel, hanem szerintem finomabb is lesz az így készült nokedli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...