Vajas kelkáposzta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
188g kelkáposzta41 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
Összesen
142
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
750g kelkáposzta162 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
Összesen
563
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
37.9g kelkáposzta8 kcal
-
50.5g zöldség alaplé4 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10.1g burgonya6 kcal
Összesen
29
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1044.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 167.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 912 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
142
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4177.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 3380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 669.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3649 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
563
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
-
750 g kelkáposzta
-
30 g vaj
Elkészítés
- A káposztát mossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk.
- A majdnem forró vajban átforgatjuk, zöldséglében lassú tűzön lefedve puhára pároljuk.
- Amikor puha, a leveleket egy tányérra szedjük, így könnyebb a levét a reszelt burgonyával sűríteni.
- Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7185
- Feltöltés dátuma: 2012. február 03.
Ajánló
Ezen módon a kelkáposzta bájos, szelíd, tiszta íze megmarad, kitűnően illik mindenfajta hús kísérőjeként, de hús nélküli konyhán is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Én vízben főtt burgonyával teszem az asztalra, és a burgonya főzőlevét is (természetesen, ha az nem túl nagy mennyiség) a főzelékbe szűröm.