Vadkovászos barna kifli tang zhonggal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Torma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tang zhonghoz
-
6g finomliszt23 kcal
-
42g tej23 kcal
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
125 kcal
-
33g kovász61 kcal
-
3g zabkorpa6 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
17g kefir10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g só0 kcal
-
24 kcal
A tetejére
Összesen
534
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tang zhonghoz
-
38g finomliszt137 kcal
-
250g tej140 kcal
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
747 kcal
-
200g kovász364 kcal
-
15g zabkorpa37 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
150g tej84 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tetejére
Összesen
3194
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tang zhonghoz
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
17.8g tej10 kcal
A tésztához
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
53 kcal
-
14.3g kovász26 kcal
-
1.1g zabkorpa3 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
7.1g kefir4 kcal
-
10.7g tej6 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A tetejére
Összesen
228
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
534
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.5 g
Zsír
-
Összesen 73.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5074.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 1636 mg
-
Nátrium 1890 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 210.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
3194
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tang zhonghoz
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl tej
A tésztához
-
1.5 bögre teljes kiőrlésű liszt
-
3 ek zabkorpa
-
3 dkg vaj
-
1 dl kefir
-
1 kávéskanál só
A tetejére
Elkészítés
A tang zhonghoz
- A tang zhonghoz a lisztet a tejjel közepes tűzön besűrítjük, majd kihűtjük.
- A tészta langyos hozzávalóit összekeverjük a vadkovásszal, ésa tang zhonggal, majd fényes tésztát dagasztunk.
- Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. (A kelesztési idő függ a kovász erősségétől, de főleg a hőmérséklettől. Nekem most a hűvös konyhában 6 óra kellett.)
- Ezután a lágy, pufi tésztát kettévágjuk,olajozott (vagy lisztezett) felületen mindkét tésztadarabotkinyújtjuk, és kifliket formálunk (akét kinyújtott körlapot 4-4 körcikkre vágjuk, majd a cikkeket ahosszabbik oldaluktól feltekerjük).
- A8 kiflit sütőpapíros sütőlapon újból kelesztjük, míg legalább a másfélszeresére nem emelkednek.
- Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk lenmaggal, és a melegedő sütőbe tesszük. Sütőtől függően kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1396
- Feltöltés dátuma: 2013. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Torma
102 recept
Az első kísérletem a vadkovászos és a tang zhongos módszert kombinálni. Ruganyos belsőt és rendkívül ropogós héjat kaptam, ami igen meglepett, mert a fehér lisztes vajas zsemlém tang zhonggal szuper-puha héjat eredményezett. Lehetséges, hogy a teljes kiőrlésű liszt miatt lett ropogós a héj? Mindkét péksüteményt párás sütőben sütöttem... Várom a többi szakács tapasztalatait!