r
Nosalty Logó

Vadkovászos barna kifli tang zhonggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS21 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Torma
Vadkovászos barna kifli tang zhonggal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

534
Kalória
15.8g
Fehérje
89.6g
Szénhidrátok
12.2g
Zsír
35g
Víz
42.9g
Koleszterin
8.1g
Rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 3194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5074.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 3194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A tang zhonghoz

  1. A tang zhonghoz a lisztet a tejjel közepes tűzön besűrítjük, majd kihűtjük.
  2. A tészta langyos hozzávalóit összekeverjük a vadkovásszal, ésa tang zhonggal, majd fényes tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. (A kelesztési idő függ a kovász erősségétől, de főleg a hőmérséklettől. Nekem most a hűvös konyhában 6 óra kellett.)
  4. Ezután a lágy, pufi tésztát kettévágjuk,olajozott (vagy lisztezett) felületen mindkét tésztadarabotkinyújtjuk, és kifliket formálunk (akét kinyújtott körlapot 4-4 körcikkre vágjuk, majd a cikkeket ahosszabbik oldaluktól feltekerjük).
  5. A8 kiflit sütőpapíros sütőlapon újból kelesztjük, míg legalább a másfélszeresére nem emelkednek.
  6. Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk lenmaggal, és a melegedő sütőbe tesszük. Sütőtől függően kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Az első kísérletem a vadkovászos és a tang zhongos módszert kombinálni. Ruganyos belsőt és rendkívül ropogós héjat kaptam, ami igen meglepett, mert a fehér lisztes vajas zsemlém tang zhonggal szuper-puha héjat eredményezett. Lehetséges, hogy a teljes kiőrlésű liszt miatt lett ropogós a héj? Mindkét péksüteményt párás sütőben sütöttem... Várom a többi szakács tapasztalatait!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!