r
Nosalty Logó

Vadkovászos barna kifli tang zhonggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Vadkovászos barna kifli tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 3194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5074.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 3194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tang zhonghoz

  1. A tang zhonghoz a lisztet a tejjel közepes tűzön besűrítjük, majd kihűtjük.
  2. A tészta langyos hozzávalóit összekeverjük a vadkovásszal, ésa tang zhonggal, majd fényes tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. (A kelesztési idő függ a kovász erősségétől, de főleg a hőmérséklettől. Nekem most a hűvös konyhában 6 óra kellett.)
  4. Ezután a lágy, pufi tésztát kettévágjuk,olajozott (vagy lisztezett) felületen mindkét tésztadarabotkinyújtjuk, és kifliket formálunk (akét kinyújtott körlapot 4-4 körcikkre vágjuk, majd a cikkeket ahosszabbik oldaluktól feltekerjük).
  5. A8 kiflit sütőpapíros sütőlapon újból kelesztjük, míg legalább a másfélszeresére nem emelkednek.
  6. Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk lenmaggal, és a melegedő sütőbe tesszük. Sütőtől függően kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1393
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első kísérletem a vadkovászos és a tang zhongos módszert kombinálni. Ruganyos belsőt és rendkívül ropogós héjat kaptam, ami igen meglepett, mert a fehér lisztes vajas zsemlém tang zhonggal szuper-puha héjat eredményezett. Lehetséges, hogy a teljes kiőrlésű liszt miatt lett ropogós a héj? Mindkét péksüteményt párás sütőben sütöttem... Várom a többi szakács tapasztalatait!

Hozzávalók

A tang zhonghoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...