Uborkás zöldségmártogatós
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
250g görög joghurt258 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
500g görög joghurt515 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28.4g kígyóuborka4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
71.1g görög joghurt73 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 186.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kígyóuborkát és a fokhagymát megpucoljuk, majd nagyobb darabokra vágva a turmixgépbe tesszük.
- Az első turmixolás után sót hintünk hozzá, s 2-3 kanál joghurttal tovább aprítjuk.
- Nekem muszáj egy nagyobb edényben folytatnom a műveletet, mert több már nem fér a gépbe. De ezután igazán nincs is más dolgunk, mint hozzákeverni a maradék joghurtot, s megkóstolva esetleg még egy kis sót adni hozzá.
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20795
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.
Ajánló
Jégsalátára, vékonyra szeletelt uborkára salátaöntetként, avagy egyszerűen nyers zöldségrudacskák mártogatásához roppant ízletes. Ám utóbbi esetben egy kis parmezánsajt csodákat művelhet még vele. Kevés friss mentalevelet beleaprítva tovább fokozhatjuk a frissességét. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Itt a környékünkön egy-két török étteremben adnak effélét előétel gyanánt, hogy a vendég bírja türelemmel, míg kiér a megrendelt étel. Kicsit durvábbra aprítva, kevés mentát keverve hozzá, fantasztikus salátával, s frissen sütött pitatésztával szervírozva.. Hát.. így ki lehet bírni a kiválasztott fogásig.