Tzatziki tejfölösen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
95
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
566
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 147.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
95
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1836.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 887.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
566
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát csíkosra meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk, és a magjait egy kiskanállal kikaparjuk.
- Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Nem sózzuk be, és áztatjuk ki a lelkét is!
- A joghurtot elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a frissen őrölt borsot, és kicsit erőteljesebben sózzuk.
- Beletesszük a lereszelt uborkát, és jól összekeverjük az egészet.
- Lefedjük, és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 19005
- Feltöltés dátuma: 2011. október 12.
Ajánló
Grillezéskor egy elmaradhatatlan " szereplő ".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Sokan szeretjük, esszük, készítjük. Nem is kérdés miért! Nagyon finom... :-) Az uborkával kapcsolatban; érdemes kipróbálni, hogy kikaparjuk a magjait, így nem ereszt levet, és nem áztatja el a salátánkat. . A besózással kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy nem szabad besózni, mert egy plöttyedt maszlag lesz belőle.