r
Nosalty Logó

Tyúkzsíros grízgaluska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Tyúkzsíros grízgaluska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

132
Kalória
2.8g
Fehérje
9.4g
Szénhidrátok
9g
Zsír
9g
Víz
42.8g
Koleszterin
499.2mg
Rost
35.8mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 659 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

  1. A tojást alaposan verjük fel a sóval, illetve a kurkumával. Adjuk hozzá a hűtőben jól megdermedt tyúkzsírt. (Én egy kis tálba rakom, hogy minél szilárdabb legyen, mire a galuskát készítem belőle.) Keverjük alaposan össze vele. Végül a búzadarával is kikeverjük. Hagyjuk pihenni 5 percig.
  2. Egy kislábasban rakjunk fel vizet forrni. Legalább 6 cm magas legyen, hogy a galuskák szépen meg tudjanak fordulni benne maguktól, ahogy főnek.
  3. Amikor a víz forr, sózzuk, és szaggassuk bele a galuskát egy vízbe mártott kávéskanállal. Minél kevesebbet nyomogatjuk, formázzuk a tésztát, annál hamarabb puhul.
  4. Főzzük 10 percig fedő nélkül, de nem szabad, hogy nagyon rotyogjon a víz, mert szétfőnek a galuskák. Fedjük le, húzzuk le a tűzről. Hagyjuk állni a forró vízben 10 percig. Ha esetleg nem záródik tökéletesen a fedő, akkor rakjunk rá konyharuhát, hogy ne tudjon megszökni a meleg.
  5. Nekem egyszer-kétszer már előfordult, hogy máshol vettem a búzadarát, és az nem úgy puhult, ilyenkor tovább hagyom "ázni" a forró vízben lefedve. Előfordulhat, hogy 10-20 perc kell neki az alap 10 perc felett, de előbb-utóbb csak megpuhul. 15 darab lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A grízgaluskát vajjal készítettem, de néha előfordult, hogy  furcsa utóíze volt a vajnak. Aztán sertészsírral is kipróbáltam, de azzal is ugyanúgy jártam. A húsleves zsírját, mikor már megdermed a hűtőben, mindig leszedem a tetejéről, mert a férjem úgy is ide-oda tologatja rajta, nem szereti. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha azt a felesleges zsírt használnám a grízgaluskához? Nekem bevált így a recept, mert semmi utóízt nem éreztem ki belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!