r
Nosalty Logó

Tyúkláb GastroBrix konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tyúkláb GastroBrix konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
9.6g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
17.2g
Zsír
29.5g
Víz
93g
Koleszterin
1.7g
Rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    236.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 3347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban a tojásokat, a tejfölt és a cukrot addig keverjük, míg teljesen homogénné válik.
  2. Belerakjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk vagy a robotgép tésztakeverő funkcióját hívjuk segítségül. Addig gyúrjuk (keverjük), amíg a tészta nem ragad a tál falához, de még jó nyúlós. Mamám szerint akkor jó, ha még lágy marad a tészta, különben a sok liszt keménnyé teszi.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, majd ujjnyi vastagra sodorjuk. Kb. 6 cm-s darabokra vágjuk, majd a rudacskákat bevágjuk a közepéig. Elfordítjuk, és a másik végét is bevágjuk feléig merőlegesen az előző vágásra. Úgy, mint a kovászos uborkát. Mama szerint úgy jó, ha van egy kis lyuk a közepén.
  4. Ha a tyúklábak készen állnak, pihentetjük őket egy fél órán át.
  5. Olajat hevítünk egy lábosban, és közepesen forró olajban mindkét oldalát 1,5-2 percig sütjük.
  6. Porcukorral vagy baracklekvárral tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Nagymamám receptje, farsangra sütöttem. Igazán könnyű fánk, baracklekvárral vagy fahéjas porcukorral tálalva a legfinomabb. Tésztája szinte egyezik a csöregefánk tésztájával, a különbség a szaggatás módjában rejlik. Kb. 40 db lesz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!