Túros-sajtos rudak 2.
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2162.5 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 182.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 751 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.6 g
Zsír
-
Összesen 341.4 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8649.9 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 2012 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 2480 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 729.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 2865 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1633 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.3 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd a tésztát egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
- Másnap kinyújtjuk (kb. 1 cm-esre), és derelyevágóval kiszaggatjuk.
- A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
- Végül tepsiben megsütjük. (Kb. két gáztepsivel lesz.)
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 21797
- Feltöltés dátuma: 2010. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vendégeket vártunk, s mivel úgy volt, hogy délelőtt érkeznek, kellett valami majszolgatni való, gyors, sós süti. Egyből ez a finomság ugrott be. Azt el kell mondanom, hogy nem igazán rajongok az olyan sütikért, amelyeknek a tésztáját egy éjszakára a hűtőben kell pihentetni. Vajon miért? De most, ebben a helyzetben, pont így volt tökéletes. Előző este összedobtam a tésztáját, be a hűtőbe, reggel elő, kiszaggattás és sütés. Mire a vendégek megérkeztek a konyha már csillogott-villogott, a süti pedig melegen várakozott a tálban. Jobb időzítést el sem lehet képzelni. Bátran ajánlom mindenkinek, mert a vendégeink és persze jómagunk is oda meg vissza voltunk tőle. Pedig tényleg csak egy egyszerű semmiség... de akkor is, szinte lehetetlen abbahagyni a rágcsálását.