r
Nosalty Logó

Túros-sajtos rudak 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túros-sajtos rudak 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5517 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8649.9 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2012 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 5517 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd a tésztát egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap kinyújtjuk (kb. 1 cm-esre), és derelyevágóval kiszaggatjuk.
  3. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Végül tepsiben megsütjük. (Kb. két gáztepsivel lesz.)
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 21872
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, s mivel úgy volt, hogy délelőtt érkeznek, kellett valami majszolgatni való, gyors, sós süti. Egyből ez a finomság ugrott be. Azt el kell mondanom, hogy nem igazán rajongok az olyan sütikért, amelyeknek a tésztáját egy éjszakára a hűtőben kell pihentetni. Vajon miért? De most, ebben a helyzetben, pont így volt tökéletes. Előző este összedobtam a tésztáját, be a hűtőbe, reggel elő, kiszaggattás és sütés. Mire a vendégek megérkeztek a konyha már csillogott-villogott, a süti pedig melegen várakozott a tálban. Jobb időzítést el sem lehet képzelni. Bátran ajánlom mindenkinek, mert a vendégeink és persze jómagunk is oda meg vissza voltunk tőle. Pedig tényleg csak egy egyszerű semmiség... de akkor is, szinte lehetetlen abbahagyni a rágcsálását.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...