Túrós-sajtos pogácsa Nikóka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
3g só0 kcal
Kenéshez
-
5g tojás6 kcal
Szóráshoz
-
4g sajt15 kcal
Összesen
473
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.4 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 1167 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
473
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.3 g
Zsír
-
Összesen 381.4 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19421.1 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 848 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1796 mg
-
Nátrium 14009 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 540.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3511 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 3306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2455 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
5668
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.1 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A hozzávalókat gyúrjuk jól össze, majd pihentessük a tésztát kb. 20 percig.
- Nyújtsuk ki és hajtogassuk meg, majd tegyük bele zacskóba és egy éjszakát pihentessük.
- Másnap vegyük ki a hűtőből, és szoba hőmérsékleten pihentessük kb. 1 órát, hogy tudjuk megint meghajtogatni.
- Ezután nyújtsuk ki, és finoman vagdossuk be késsel a tetejét, majd kerek kiszúróval szaggassunk kis korongokat.
- Tegyük tepsibe.
Kenéshez
- A tojást kissé verjük fel, és kenjük meg vele a pogácsákat.
Szóráshoz
- A sajtot reszeljük le, és szórjuk rá a tetejére.
- Süssük 190 fokon légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2890
- Feltöltés dátuma: 2018. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nikóka
172 recept
Ha kevés időm van akkor szoktam ezt sütni, mert kevés hozzávalóból gyorsan begyúrható. Előző nap be lehet gyúrni, másnap pedig csak sütni kell. Ha nagyon sietünk, lehet úgy is készíteni, hogy a hajtogatást elhagyjuk.