r
Nosalty Logó

Túrós malackák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Túrós malackák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához:

Lekenéshez:

Díszítéshez:

Összesen 912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához:

Lekenéshez:

Díszítéshez:

Összesen 3648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához:

Lekenéshez:

Díszítéshez:

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 3648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Lekenéshez:

Díszítéshez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
  3. Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
  4. Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3218
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós malackák
Salamon Csilla 1203 recept

Jó kis móka az elkészítése.

Hozzávalók

Tésztához:

Lekenéshez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...