Túrós malackák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához:
-
88g finomliszt319 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
1g só0 kcal
Lekenéshez:
-
14g tojás17 kcal
Díszítéshez:
-
0g bors0 kcal
Összesen
912
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1140.6 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
912
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 227.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4562.5 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 1687 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 446 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 1997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1527 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
3648
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.7 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához:
- Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
- Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
- Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
- Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3195
- Feltöltés dátuma: 2017. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Jó kis móka az elkészítése.