r
Nosalty Logó

Túrós - magos kiflik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Túrós - magos  kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2955 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.9 g

Zsír

  • Összesen
    326.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11820.2 g
  • Cink
    1316 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2824 mg
  • Nátrium
    4694 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 7102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítjuk, majd egy teáskanál cukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Pihentetjük, míg előkészítjük a többit.
  3. Először a margarint elmorzsoljuk a liszttel, ezután belekeverjük a sót, majd a túrót.
  4. Beleütjük a 2 tojást, és hozzáadjuk az élesztőt és még annyi tejfölt, hogy rugalmas, de ne túl lágy tésztát kapjunk.
  5. Kinyújtjuk, hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük ésezt3xmegismételjük.
  6. 6-7cm-es kisgolyókkászedjükszét atésztát, és kör alakúra kinyújtjuk, kb. 3-4mm vastagra.
  7. Akört8 egyenlő kisháromszögrefelvágjuk, és a szélesebb részétől befele haladvafeltekerjük.
  8. Tepsibe sorakoztatjuk őket, és pihenni tesszük félórára.
  9. Tetejét felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk, kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12048
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 01.

Ajánló

Nemcsak kirándulások alkalmával jó, de egy tartalmas leves után is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós - magos  kiflik
Áfonya 8 recept

Kirándulni indultunk a hétvégén, és ilyenkor kell valami kis rágcsálni való. Nem szeretem a bolti dolgokat, jobb szeretem én elkészíteni, pláne, hogy gyerekekkel mentünk. Így maradtam ezeknél a kis kifliknél. Kicsit  macerásnak tűnik, de megéri megcsinálni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...