r
Nosalty Logó

Túrós karfiol sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Túrós karfiol sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.4 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7361.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    2296 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd sós vízben megfözzük.
  2. A kefírt a túróval összekeverjük, majd a mozzarella sajtot apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
  3. A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk.
  4. Ha megfőtt a karfiol, jól lecsöpögtetjük, majd jénai tálba helyezzük.
  5. Ráöntjük a kefíres masszát.
  6. A tetejére rakosgatjuk a paprikát, majd a reszelt sajtot, és szép sárgára sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3470
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Ez egy jó kis diátás recept is lehet szerintem, de hát az a lényeg, hogy nagyon finom. Akár így húsvét után a sonka mellé is nagyon jó lehet köretnek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...