Túrós burek 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Erzso83
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burekhez
-
38g réteslap111 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g ásványvíz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g só0 kcal
A locsoláshoz
Összesen
380
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2732.1 g
-
Cink 325 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 250 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 1697 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
380
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10928.2 g
-
Cink 1301 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 1001 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 6788 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 764.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 600 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
1516
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.1 g
-
Cink 115 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 53 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A burekhez
- A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.
- Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat és vizet locsolunk. Jöhet egy adag túrós krém, és így tovább rétegezzük, amíg van hozzávaló. 2-3 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével vagy hármasával rakjuk. A tetejére 3-4 réteslap kerüljön.
- Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és kb. még fél órát sütjük 180 fokon, világosbarnára.
- Melegen, joghurttal leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 397
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 87249
- Feltöltés dátuma: 2010. február 25.
Ajánló
Nem túl diétás étel, de nem is hizlaló. Legjobb, ha még forrón fogyasztjuk, joghurttal leöntve. Ebédnek kitűnő melegen, de hidegen vacsorának vagy uzsonnának egyaránt ajánlom, sőt, ha marad, másnap reggelinek is fantasztikus.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Erzso83
10 recept
Vajdaságban, ahol élek, az emberek nagyon szeretik a burekot, pékségekben állandóan kapható, van húsos, almás, meggyes, pizzás, sonkás változatban. Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, aki egy ilyen pékségben dolgozott, és első kézből láthatta, hogyan készítik el az igazi burekot. A családom is nagyon szereti, kisebbik fiam nem szereti a túrót, de ha burekot készítek, nem tud neki ellenállni. Amíg terhes voltam a gyerekekkel, mániákus burek-evő voltam :)