r
Nosalty Logó

Túrókrémes-mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes-mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3375.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és a lisztet egy tálban elmorzsoljuk, a mézet a tojással elkeverve a morzsalékhoz adjuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk.
  2. 3 egyforma részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  3. Beletesszük a lapos tepsibe, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, a túrót szitán áttörjük, és a vaníliával együtt kikeverjük.
  5. A lapokat a lekvárral és a túrókrémmel megkenjük és rétegezzük. Egy keveset hagyunk, hogy a tetejére is jusson, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11661
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Legközelebb szerintem dupla adag krémet fogok készíteni, mert ez csak éppen elég lett. És túróból nem árt több! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy magazinban találtam, már kép alapján nagyon gusztusosnak tűnt, hát gondoltam elkészítem a családomnak! Amikor készültek a lapok, kissé aggódtam, hogy nem fog megpuhulni - de szerencsére már pár óra elteltével ez a probléma megoldódott! Isteni íze lett, kombinálva a túrót és a meggylekvárt!! Biztosan máskor is elkészítem! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...