r
Nosalty Logó

Toszkán bableves Angiolino módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sofisafran
Toszkán bableves Angiolino módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

518
Kalória
19.4g
Fehérje
81.6g
Szénhidrátok
13.5g
Zsír
379.1g
Víz
-
Koleszterin
11.4g
Rost
7.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    758.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    510 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra felvágjuk, egy lábosban pedig felhevítjük az olívaolajat. A paradicsomokat meghámozzuk, felaprítjuk kockacukor méretű darabokra. Amikor az olaj már forró, a hagymát rádobjuk és üvegesre pároljuk. Eközben felaprítjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Amikor a vöröshagyma kellően megpárolódott, a fokhagymát is rádobjuk, párszor elkeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomot is.
  2. A paradicsomot 10 percig főni hagyjuk. Néha hozzáadunk egy-egy löttyintésnyi vizet, és kevergetjük, nehogy odakapjon. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
  3. A fehér bab konzervet kinyitjuk, 3 evőkanálnyit egy tiszta vágódeszkára teszünk, a többit hozzáadjuk a paradicsomhoz főni. Amit külön tettünk, egy villával összetörjük püré állagúra, majd ezt is hozzáadjuk a többihez főni.
  4. Körülbelül 15-20 percig főzzük a levest folyamatos kevergetés mellett, a vizet szép lassan hozzáadva. A csuszatésztát összetördeljük 2-3 centis darabokra, és ezt is hozzáadjuk, még egy kis vizet hozzálöttyintünk, hogy a tészta meg tudjon főni.
  5. Felaprítjuk a bazsalikomleveleket, majd ezt is a a leveshez adjuk. 5 percig főzzük még, és kész is a leves.
  6. Egy kis bazsalikomlevél-díszítéssel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Firenzében voltunk nyaralni, és egyik nap egy hangulatos Trattoriában ebédeltünk. A helyi fogásokat próbáltuk végig, az egyik ilyen a toszkán bableves volt. Nagyon ízlett nekünk, ezért úgy döntöttem, itthon megpróbálok valami hasonlót elkészíteni. A magyar konyha értelmezésében sokkal inkább főzeléknek mondanám, mivel nagyon sűrű volt. A bab egy részét belepürésítették a levesbe, így ettől még jobban összeállt. Ugyan az olaszok primo, azaz első fogásként eszik, vacsorára kiadós főfogás is lehet belőle, ha nem szeretnénk nagy lakomát csapni egy hétköznapi estén.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!