r
Nosalty Logó

Toszkán bableves Angiolino módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
sofisafran
Toszkán bableves Angiolino módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    510 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra felvágjuk, egy lábosban pedig felhevítjük az olívaolajat. A paradicsomokat meghámozzuk, felaprítjuk kockacukor méretű darabokra. Amikor az olaj már forró, a hagymát rádobjuk és üvegesre pároljuk. Eközben felaprítjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Amikor a vöröshagyma kellően megpárolódott, a fokhagymát is rádobjuk, párszor elkeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomot is.
  2. A paradicsomot 10 percig főni hagyjuk. Néha hozzáadunk egy-egy löttyintésnyi vizet, és kevergetjük, nehogy odakapjon. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
  3. A fehér bab konzervet kinyitjuk, 3 evőkanálnyit egy tiszta vágódeszkára teszünk, a többit hozzáadjuk a paradicsomhoz főni. Amit külön tettünk, egy villával összetörjük püré állagúra, majd ezt is hozzáadjuk a többihez főni.
  4. Körülbelül 15-20 percig főzzük a levest folyamatos kevergetés mellett, a vizet szép lassan hozzáadva. A csuszatésztát összetördeljük 2-3 centis darabokra, és ezt is hozzáadjuk, még egy kis vizet hozzálöttyintünk, hogy a tészta meg tudjon főni.
  5. Felaprítjuk a bazsalikomleveleket, majd ezt is a a leveshez adjuk. 5 percig főzzük még, és kész is a leves.
  6. Egy kis bazsalikomlevél-díszítéssel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2124
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.

Ajánló

A paradicsom és a vízmennyiség növelhető, aszerint, hogy ki milyen állagúan szereti a levest, csak ne felejtsünk el utánasózni, borsozni. Konzervbab helyett szárazbab is használható de azt 8 órával főzés előtt be kell áztatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkán bableves Angiolino módra
sofisafran 4 recept

Firenzében voltunk nyaralni, és egyik nap egy hangulatos Trattoriában ebédeltünk. A helyi fogásokat próbáltuk végig, az egyik ilyen a toszkán bableves volt. Nagyon ízlett nekünk, ezért úgy döntöttem, itthon megpróbálok valami hasonlót elkészíteni. A magyar konyha értelmezésében sokkal inkább főzeléknek mondanám, mivel nagyon sűrű volt. A bab egy részét belepürésítették a levesbe, így ettől még jobban összeállt. Ugyan az olaszok primo, azaz első fogásként eszik, vacsorára kiadós főfogás is lehet belőle, ha nem szeretnénk nagy lakomát csapni egy hétköznapi estén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...