r
Nosalty Logó

Tonhalas babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Tonhalas babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 665 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5465.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 2660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
  2. Leveskockával megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  3. A halat roston megsütjük, nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A hagymát vékony negyedszeletekre vágjuk, az olajbogyókat megfelezzük.
  5. Az olajból a citromlével, sóval, borssal és a finomra vágott fűszerekkel dresszinget készítünk.
  6. A lecsurgatott babot a hagymával és az olajbogyóval együtt a dresszinggel elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a halat és legalább egy órán át hagyjuk összeérni.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 29264
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 07.

Ajánló

Böjti menüajánlatom:   Tonhalas babsaláta Aranygaluska

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tonhalas babsaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Toszkánából származik a recept, ahol eredetileg melegen, főételnek tálalták. Konzerv tonhalból is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...