r
Nosalty Logó

Töltött grissini Évi nénitől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Töltött grissini Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    450 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1963.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1801 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pizzatésztát négy részre osztjuk, kinyújtjuk kb. 25x10 cm-es téglalappá. Ezt is kettévágjuk hosszában (összesen tehát 8 rudacska lesz belőle). A tésztát megszórjuk szárított oregánóval.
  2. A tészta egyik szélére egymástól 2-3 cm-re elhelyezzük felváltva a magozott olajbogyót és az apró koktélparadicsomot, majd ráhajtjuk a tészta másik részét, és a szélét összenyomkodjuk.
  3. Minden szem olívabogyó és paradicsom után csavarunk a tésztán egyet (így elválasztva egymástól a zöldségdarabokat). Végül hosszában kettévágjuk egy éles késsel, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük (így már 16 rudacskánk lesz).
  4. A tetejét átkenjük vékonyan olívaolajjal, és a 260 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen néhány perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 499
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Töltött grissini Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ezt az ötletet a neten találtam, ahol leveles tésztából sütötték meg. Nagyon megtetszett, de nem volt otthon leveles tésztám, viszont éppen pizzát sütöttem, így lecsíptem a tésztából. Leszedtem a szerény termést az erkélyen tengődő paradicsombokorról, és máris ott volt minden a kezemben. Annyira tetszett a családnak, hogy másnap sütöttem aszalt paradicsomos, parmezános változatot is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...