r
Nosalty Logó

Tojásos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Tojásos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 3288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztával kibélelünk egy tortaformát úgy, hogy 3-4 cm magas pereme legyen.
  3. 190 fokos sütőben, 8 percig sütjük.
  4. A póréhagymát felszeleteljük, és az olajon pár percig pároljuk.
  5. 3 tojást megfőzünk. A főtt tojásokat karikákra vágjuk.
  6. A sonkát apró kockákra vágjuk.
  7. A két megmaradt tojást szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a tejföllel, és megsózzuk.
  8. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tejfölös keverékbe forgatjuk.
  9. A tésztára rakjuk a tojásszeleteket, a tetejére a póréhagymát, rá a sonkát, és végül ráöntjük a tojásos masszát.
  10. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 38 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17043
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Az eredeti receptben nem volt sonka, szerintem tetszés szerint lehet variálni, hogy teszünk-e belőle, vagy hogy mennyit. Virslivel is el tudnám képzelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét után valamivel készült el ez a lepény, az egész családnak ízlett. Az eredeti receptet lillafőz blogon találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...