r
Nosalty Logó

Tésztában sült körte töltve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Tésztában sült körte töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A körtéhez

A kenéshez

Összesen 286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A körtéhez

A kenéshez

Összesen 1711 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A körtéhez

A kenéshez

Összesen 108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 1711 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A körtéhez

A kenéshez

Elkészítés

A körtéhez

  1. A körtéket megmossuk, megszárítjuk, magházukat kivágjuk (spec. szerszámmal).
  2. A fügét, frissen pirított pisztáciát, mézet késes darálóban darabosra vágjuk, a körték belsejébe töltjük.
  3. Bolti kinyújtott levelestésztából 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk és körbetekerjük a körtéken, hogy éppen fedjék egymást. A körte szárát visszadugjuk a tetejébe. Tésztából levelet is vághatunk rá.
  4. A tésztát tepsibe tesszük, lekenjük tojássárga és gyömbérszirup keverékével (akinek ilyen nincs, tegyen a tojáshoz barna cukrot).
  5. 170 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5700
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztában sült körte töltve
Évi néni 1830 recept

Olyan gyorsan el lehet készíteni, mint amennyi idő alatt leírtam. Igazi őszi desszert. Nagyon finom. Egy körtétől úgy jól lakunk, hogy a fülünk is ketté áll.

Hozzávalók

A körtéhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...