Tepsis székelyborda
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
Összesen
496
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Összesen
1978
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
35.9g sertéstarja67 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
13.5g paprika2 kcal
-
13.5g paradicsom2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
22.4g savanyú káposzta4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
Összesen
88
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1680.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 440.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
496
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6720.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1879 mg
-
Nátrium 3828 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1760.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 380 micro
-
β-karotin 1902 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2703 micro
Összesen
1978
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 346 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 dkg savanyú káposzta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
Elkészítés
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Kivesszük a húst egy tányérra, félrerakjuk.
- A megmaradt hússzaftos olajra tesszük a felkockázott vöröshagymát, apróra vágott fokhagymát, és elkezdjük megpárolni. Ezt a hagymás ragut beletesszük egy tepsibe, erre rádobáljuk a felkockázott paradicsomot, paprikát. Erre az alapra tesszük rá egymás mellé a megsült hússzeleteket.
- Ezután a savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha valaki nem szereti savanyúan, az meg is moshatja, és apróra vágjuk. Minden hússzeletre annyit káposztát teszünk, hogy jól ellepje, ez kb. egy maréknyit jelent, attól függően, mekkorák a tarjaszeletek.
- Majd alufóliával lefedjük, és 40-45 perc alatt átsütjük.
- Petrezselymes rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10492
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Ajánló
Nyugodtan lehet bőségesebb szafttal, azaz több paradicsommal, paprikával és hagymával készíteni, ha valaki több körítést akar mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dorcus89
81 recept
Lassan hagyománnyá válik itt nálam, hogy időről időre előkerül egy újabb "csarnokos" recept. Aki figyeli a főzéseimet láthatja, hogy a fővám téri vásárcsarnokból az ott dolgozók/vásárlók, szájról-szájra terjedt receptjei is felkerülnek a receptjeim közé. Ez szigorúan belterjes, egyik nap elkezdi a Zöldséges Marika megsütni, hoz a Csirkés Lacinak is belőle, majd a Kávézós Gizikének is elmesélik, mennyire jó a recept. Na ez is valami hasonló, annyi különbséggel, hogy ezt most egy régen vendéglősként dolgozó idősebb néni kotyogta ki, amíg lekotyogott a kávéja. Köszönjük neki így utólag is!