r
Nosalty Logó

Tepertős burgonyatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
julka
Tepertős burgonyatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3100 micro
Összesen 3983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában megfőtt burgonyát tisztítás után melegen húsdarálón ledaráljuk.
  2. A burgonya után a tepertőt is daráljuk, addig hűl a krumpli.
  3. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, sót, és kemény tésztát gyúrunk belőle, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  4. A megtisztított, apróra vágott hagymát kevés zsíron vagy olajon enyhén megpirítjuk. Felaprózott petrezselyemzöldet, sót, borsot adunk hozzá.
  5. Ha a hagymánk kicsit kihűlt, a ledarált tepertővel összedolgozzuk. Ízlés szerint még sót, borsot teszünk hozzá.
  6. Ezzel a tepertős masszával megkenjük a kinyújtott tésztát, majd szorosan feltekerjük.
  7. A tekercset kb.4-5 cm vastag szeletekre felvágjuk, a roládokat tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
  8. Zsírral vagy olajjal kicsit meglocsoljuk (el is hagyható, mert elég zsiradék keletkezik a sütés során a tepertőből is). Tejföllel meglocsoljuk, majd a sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4955
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi újságban találtam a receptet. Első olvasásra finomnak bizonyult, de még nem is csalódtunk benne. Nagyon finom, laktató étel. Egytálételként is megállja a helyét. Ha van itthon maradék sajtom, ráreszelem a tetejére sütés előtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...