Tengeri sügér filé vanília jus-vel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
317
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
632
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 145.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 339 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
317
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 1179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 291.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 678 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
632
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Elkészítjük a halalaplét, félretesszük.
- A sügérfilét nagyon finoman beirdaljuk, majd szorosan becsomagoljuk fóliába.
- Az átszűrt halalaplevet egy lábasba öntjük, és felforraljuk. Hosszában felvágjuk a vaníliarudat, és belekaparjuk a magokat a forró alaplébe, majd a rudat is hozzáadjuk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni az alaplevet, majd kétharmadára forraljuk, és kivesszük a vaníliarudat.
- A sütőt előmelegítjük. A halról levesszük a fóliát, és közben egy fémnyelű, vagy levehető nyelű serpenyőben felhevítjük az olajat.
- A sügért sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Kevés vajat dobunk a serpenyőbe, majd mikor már nem habzik, bőrrel lefelé beletesszük a sügért. 2-3 percig sütjük így, majd megfordítjuk.
- 3-4 percre sütőbe tesszük a serpenyőt, hogy megsüssük a hal húsos oldalát is.
- A szószhoz felmelegítjük a vaníliás alaplevet, és hozzáadjuk a tejszínt.
- A szószhoz hozzáadjuk a jéghideg vajat, majd felhabosítjuk.
- Ízlés szerint tálalunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4948
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kissé átalakított Gordon Ramsay recept.