Tengeri spárga saláta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.7g citromlé1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
92.8g zöldspárga13 kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2488 micro
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2488 micro
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Elkészítés
- A tengeri spárgát alaposan, több vízben megmossuk, majd 1 órán át vízben áztatjuk, hogy a sós ízéből kicsit veszítsen.
- Annyi vizet forralunk, hogy bőven ellepje, és forrástól számított 10-15 percig forraljuk. A vízbe nem teszünk sót, a tengeri spárga amúgy is elég sós.
- Leszűrjük, és rögtön hideg víz alá tartjuk, hogy az élénkzöld színe megmaradjon.
- A tengeri spárgákat egyenként a száruknál megfogjuk, és a kiálló ágacskákat a tetejüknél megfogva egyenként letépjük. Azért fogjuk az ágacskákat a tetejükön, hogy csak a könnyen elváló részeknél jöjjön le, a fás részekre nincs szükség.
- Az elkészített szószt a salátára öntjük, és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Ezzel a növénnyel először második hazámban, Törökországban találkoztam. Nálunk a piacokon mindenhol árulják, a törökök nagyon szeretik. Először idegenkedtem tőle, főleg mivel elég sós, gondolkodtam is, hogy ebben a részben arról fogok beszámolni, hogy nem lesz a kedvenc ételem. De nem így lett! A szósz nagyon feldobta az ízét. Vannak, akik török joghurtot is öntenek rá, úgy is nagyon finom. Olvastam olyan receptet is, ahol nem főzik meg. Szerintem az nagyon sós lenne.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!