Tengeri spárga saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
klaukara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.7g citromlé1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
92.8g zöldspárga13 kcal
Összesen
41
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2488 micro
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2488 micro
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tengeri spárgát alaposan, több vízben megmossuk, majd 1 órán át vízben áztatjuk, hogy a sós ízéből kicsit veszítsen.
- Annyi vizet forralunk, hogy bőven ellepje, és forrástól számított 10-15 percig forraljuk. A vízbe nem teszünk sót, a tengeri spárga amúgy is elég sós.
- Leszűrjük, és rögtön hideg víz alá tartjuk, hogy az élénkzöld színe megmaradjon.
- A tengeri spárgákat egyenként a száruknál megfogjuk, és a kiálló ágacskákat a tetejüknél megfogva egyenként letépjük. Azért fogjuk az ágacskákat a tetejükön, hogy csak a könnyen elváló részeknél jöjjön le, a fás részekre nincs szükség.
- Az elkészített szószt a salátára öntjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2216
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
klaukara
27 recept
Ezzel a növénnyel először második hazámban, Törökországban találkoztam. Nálunk a piacokon mindenhol árulják, a törökök nagyon szeretik. Először idegenkedtem tőle, főleg mivel elég sós, gondolkodtam is, hogy ebben a részben arról fogok beszámolni, hogy nem lesz a kedvenc ételem. De nem így lett! A szósz nagyon feldobta az ízét. Vannak, akik török joghurtot is öntenek rá, úgy is nagyon finom. Olvastam olyan receptet is, ahol nem főzik meg. Szerintem az nagyon sós lenne.