Teljes kiőrlésű rozsos kenyér Kif Lee-től
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kif Lee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
580
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2322
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
41.8g rozsliszt146 kcal
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.5g só0 kcal
-
3.3g olívaolaj30 kcal
-
26.1g víz0 kcal
-
10.4g burgonya6 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1803.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 1364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
580
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7215.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 5457 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 371.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
2322
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 tk só
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- A kétféle lisztet egy tálba öntjük, közepébe mélyedést vájunk, amiben a sót, cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vizet és 1 ek lisztet összekeverünk, és a tetejét egy csipetnyi liszttel megszórva 10 percig pihentetjük.
- A többi hozzávalót belezúdítjuk (óvatosan a vízzel, mert lisztfüggő is, hogy néhány cseppel többet vagy kevesebbet vesz fel), és 10 percig gyúrjuk, utána a tetejét lisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk.
- A cipót beletesszük egy sütőzacskóba, benyúlunk egy késsel, hogy két vágást ejthessünk rajta anélkül, hogy a zacsi elszakadna.
- A tetejét vízzel megkenjük, összezárjuk a zacskót, és 4-5 helyen tűvel átlyukasztjuk, és az egészet 180 fokos sütőbe toljuk 1 órára.
- Ha készen van, nyitjuk a zacskót, megkenjük a tetejét vízzel, és ha kihűlt, mehet befele.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2954
- Feltöltés dátuma: 2012. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kif Lee
42 recept
Amióta kenyeret is sütök, én is (aki egyébként nem eszek kenyérféléket) gyakran megdézsmálom a friss cipókat. Úgy gondoltam, ha már nem bírom ki, legalább azzal vígasztaljam magam, hogy "egészséges", így lett ez a rozsos dolog. Arról nem is beszélve, hogy napokig friss marad, és valóban ropogós a héja... Én legszívesebben csak azt enném körbe.:)