r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű rozsos kenyér Kif Lee-től

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kif Lee
Teljes kiőrlésű rozsos kenyér Kif Lee-től
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

580
Kalória
16g
Fehérje
108.9g
Szénhidrátok
10.1g
Zsír
92.9g
Víz
-
Koleszterin
13.8g
Rost
2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    5457 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 2322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy tálba öntjük, közepébe mélyedést vájunk, amiben a sót, cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vizet és 1 ek lisztet összekeverünk, és a tetejét egy csipetnyi liszttel megszórva 10 percig pihentetjük.
  2. A többi hozzávalót belezúdítjuk (óvatosan a vízzel, mert lisztfüggő is, hogy néhány cseppel többet vagy kevesebbet vesz fel), és 10 percig gyúrjuk, utána a tetejét lisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk.
  3. A cipót beletesszük egy sütőzacskóba, benyúlunk egy késsel, hogy két vágást ejthessünk rajta anélkül, hogy a zacsi elszakadna.
  4. A tetejét vízzel megkenjük, összezárjuk a zacskót, és 4-5 helyen tűvel átlyukasztjuk, és az egészet 180 fokos sütőbe toljuk 1 órára.
  5. Ha készen van, nyitjuk a zacskót, megkenjük a tetejét vízzel, és ha kihűlt, mehet befele.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amióta kenyeret is sütök, én is (aki egyébként nem eszek kenyérféléket) gyakran megdézsmálom a friss cipókat. Úgy gondoltam, ha már nem bírom ki, legalább azzal vígasztaljam magam, hogy "egészséges", így lett ez a rozsos dolog. Arról nem is beszélve, hogy napokig friss marad, és valóban ropogós a héja... Én legszívesebben csak azt enném körbe.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!