r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű császármorzsa tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Teljes kiőrlésű császármorzsa tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 1244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a nádcukorral, majd felváltva adagoljuk a lisztet és a szójatejet.
  2. A serpenyőben felolvasztjuk a margarint, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, mehet bele a rum is.
  3. Felverjük a tojások fehérjét is, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Az olajat annyira hevítjük fel, mintha rántottát készítenénk, és hasonlóan hagyjuk sütni az egyik oldalát, majd megfordítjuk. Persze nem baj, ha eltörik, szakad, ettől lesz morzsa.
  5. Amikor már kisebb darabokra hullott, akkor picit nagyobbra vesszük a hőfokot, és megpirítjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13494
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

A tetejét megszórtam porcukorral, és hozzá saját készítésű nectarin lekvárt fogyasztottam. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a császármorzsát, időnként elcsábulok étteremben és ezt kérem desszertnek, tej ide-tej oda. Mostanában ismét nagyobb hangsúlyt fektetek arra, hogy megválogassam mit eszem, így neki álltam saját kezűleg elkészíteni. Szóval ez életem első császármorzsája!!! És ha már új dolgot próbálok ki, miért ne tegyem olyan dolgokkal, ami az egészségem megőrzését is szolgálja. Az alapot itt az oldalon találtam, köszönet érte Teri néninek is :) Azt hiszem ezentúl sűrűn fogok császármorzsát enni :) nagyon tartottam tőle, mert én is úgy tudtam, hogy macerás, de neeeeeem :)!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...