r
Nosalty Logó

Tejszínes fehérborban sült hagymás-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Tejszínes fehérborban sült hagymás-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2071 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 1035 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 2071 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A filéket tenyérnyi szeletekre daraboljuk, enyhén kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk őket.
  3. A póréhagyma fehér részét fél cm vékonyan felkarikázzuk, a sajtot a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
  4. A tejszínt összekeverjük a fehérborral.
  5. Kiolajozunk egy akkora sütőtálat, amiben a hússzeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.
  6. Beletesszük a hússzeleteket, rájuk szórjuk a hagymakarikákat, majd meglocsoljuk a fehérbor és tejszín keverékével.
  7. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és kb. 30 percre sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19541
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Köretnek isteni hozzá a lilahagymás-bacon-ös újkrumpli és fokhagymás pirítós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi nagy kedvencünk ez a pillanatok alatt összeállítható étel. Szinte hihetetlen, hogy pár hozzávalóból ilyen különlegesen finom ebédet/ vacsorát varázsolhatunk! Köszönet érte Buday Péternek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...