r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

1061
Kalória
19.2g
Fehérje
124.1g
Szénhidrátok
54.3g
Zsír
63.3g
Víz
303.4g
Koleszterin
5.6g
Rost
78.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 4244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2948.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 4244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a kristálycukorral habossá keverjük, majd 2-3 lépésben hozzáadjuk a lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 11-12 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. Ahogy megsült a piskóta, rögtön feltekerjük nedves konyharuhán vagy sütőpapíron. (Én másik sütőpapírt nedvesítettem meg, és a feltekerés után tettem konyharuhába.) Kihűtjük.

Krémhez

  1. A krémhez 2 dl tejszínbe beletördeljük a csokoládét. Tűzre tesszük, és felolvasztjuk. Ha felolvadt, belekeverjük az 5 dkg vajat. Kihűtjük. (Én általában ezt a lépést előző nap szoktam megcsinálni, de most nem volt rá időm.)
  2. A maradék (1 dl) tejszínt habbá verjük. A csokoládét is habosra keverjük, majd a tejszínhez adjuk, és megint habosra keverjük.
  3. Kitekerjük a piskótát óvatosan, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krém 3/4-ét. Feltekerjük, majd kívülről is bekenjük a piskótaroládunkat. Vonalakat húzunk rá, majd hűtőbe tesszük pár órára. (Sajnos nekem erre nem volt időm, látszik is a képen, hogy a krém még nem szilárdult meg teljesen.)
  4. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38

Tímea sógornőm névnapjára készítettem az epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény mellé, mert gondoltam, hogy a gyerekeknek legyen egy kis csokis sütemény. Az az igazság, hogy ez életem első piskótaroládja, mert eddig mindig torta formájában sütöttem a krémes sütiket. Mindenesetre a Férjem, ahogy kész lett, a két végéről levágott szeletet pillanatok alatt eltüntette. A családom pedig el volt "ájulva" tőle, és pillanatok alatt elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!