r
Nosalty Logó

Tejszínes-csirkés tészta póréhagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szilveee
Tejszínes-csirkés tészta póréhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 788 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4368.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 3152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, a csirkemellet felkockázzuk; sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A tésztát lobogó, sós vízben készre főzzük.
  3. Egy edényben olajat melegítünk, majd rádobjuk a húskockákat, fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a pórékarikákat, lassú tűznél megvárjuk, míg kicsit szétesnek. Közben időnként megkeverjük.
  5. Ekkor felöntjük a tejszín egy részével, majd ha elkezdett kicsit besűrűsödni, fokozatosan az összes tejszínt hozzáöntjük, néha megkavarjuk.
  6. Megkóstoljuk, hogy kell-e még sózni, borsozni, majd ha ízre és állagra is jó, levesszük a tűzről, és a kifőtt tésztára szedve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25516
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

Esetleg meg lehet szórni reszelt sajttal is, de szerintem nélküle is mennyei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilveee 16 recept

Múltkor a piacon jártam, és a tálcás póréhagymák nagyon kecsegtetően néztek felém, vettem egy csomagot. Napok óta árválkodott a hűtőben, várta, hogy mi legyen a sorsa, végül ez a finom, tejszínes-csirkés ragu lett belőle : ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...