r
Nosalty Logó

Tejfölös-sajtos tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Tejfölös-sajtos tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1971.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5915.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    3143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 6 db tojást keményre főzünk.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A tejfölbe belekeverjük a maradék (1) nyers tojást, hozzákeverjük a sót és az őrölt borsot.
  4. Egy közepes méretű (kb. 30x 20-as) jénai tálat kivajazunk a vaj 2/3 -ával, beszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A tojásokat meghámozzuk, felszeleteljük nem túl vékony karikákra.
  6. A tálba terítünk egy sor tojást, megszórjuk reszelt sattal, meglocsoljuk egy kis tejföllel és ráhelyezünk még egy réteg tojást, reszelt sajtot és tejfölt. A tetejére tördeljük a maradék vajat, és még egy kevés reszelt sajtot szórunk rá.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30425
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 28.

Ajánló

Friss kenyér és fejessaláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, a hozzávalók is általában megtalálhatók a hűtőben. Jó ötletnek bizonyul, ha hirtelen kell meleg vacsorát varázsolni az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...