r
Nosalty Logó

Tejfölös-pudingos sütemény Riel konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-pudingos sütemény Riel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.1 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 6597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el. Szokásos módon megfőzzük a pudingot a leírt mennyiséggel, majd még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Ne ijedjünk meg a 12 ek cukor mennyiségén, még így sem lesz majd édes (szóval aki az édesebb süteményeket kedveli az még tehet is bele akár több cukrot, de úgy oda lesz a krém igazi ízvilága).
  2. Amíg a krém kihűl, elkészítjük a tésztát. Az összes hozzávalót egy nagy edénybe halmozzuk majd összegyúrjuk. Nagyon fog ragadni erre készüljünk fel! Ha szükséges, tegyünk hozzá lisztet (a tojás méretétől és a margarin milyenségétől is függ, hogy mennyire ragad a tészta).
  3. Ha kész, 2 részre osztva ki kell nyújtani 1-1 téglalappá. Én egy centi vastagra nyújtottam. Ezután rakjuk egy tetszőleges, magas falú tepsibe.
  4. Öntsük a krémet a tepsiben lévő tésztalapra, majd fedjük be a másik téglalappal.
  5. Ezután mehet is az előmelegített sütőbe! Gázsütő utolsó előtti fokozatán 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e már. A kikapcsolt sütőben hagyjuk 8 órán keresztül kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2168
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

TIPP: 1. Ha gyorsabbá akarod tenni a hűtési időt, tedd p.l az ablakpárkányra, viszont semmiképpen ne borítsd ki a tepsiből! 2. Tejszín ízű pudinggal is nagyon finom, de mi lenne ha kipróbálnád pl. punccsal vagy kókusszal?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Latte felhő. Ezt a fantázia nevet kapta ez a habos-krémes sütemény. Ha valaki szeretne egy igazán krémes süteményt, mely nem émelyítően édes, viszont az egész család számára finom, akkor ez a legjobb választás! Gyorsan kész van, bár a hűtési idő miatt jobb ha nem áruljuk el mi készül - én titokban sütkéreztem míg a párom kutyát sétáltatott mert tudtam, hogy nem bírná kivárni, míg megdermed a krém :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...