r
Nosalty Logó

Tejfölös lencsefőzelék sült kolbásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös lencsefőzelék sült kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4009 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1004 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8191.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    5335 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2424 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 4009 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átmossuk, majd bő vízben feltesszük főzni.
  2. Beledobjuk a 2 ételízesítő kockát, és a lencsét puhára főzzük.
  3. A tejfölt egy tálba rakjuk, pár merőkanálnyit hozzámerítünk a lencse levéből, és simára keverjük.
  4. A tejfölt hozzáöntjük a lencséhez, majd beleteszünk 1 evőkanál mustárt.
  5. Beleaprózzuk a füstölt szalonnát, s addig főzzük, amíg az üveges nem lesz.
  6. Kóstolás után kellő mértékben sózzuk.
  7. A sütőben a debreceni kolbászt ropogósra sütjük, s ráhelyezzük a tányér kész lencsére.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 87148
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencse, lencse, lencse... Férjem nem bánná, ha minden nap azt főznék. Tényleg finom, és nem is bonyolult elkészíteni. Babérlevelet is szoktak hozzátenni, de én nem szeretem. Sima mustár helyett a csípős mustár is nagyon jó ízt ad neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...