Tejfölös karfiolleves (Karfiolleves 4.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
102g karfiol10 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
3g disznózsír27 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
500g víz0 kcal
A galuskához
-
11g tojás14 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
510g karfiol51 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
2500g víz0 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
947
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
14g karfiol1 kcal
-
2.7g zöldpaprika0 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.4g disznózsír4 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
68.7g víz0 kcal
A galuskához
-
1.5g tojás2 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
26
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 620.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 994 micro
-
β-karotin 2857 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5621.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 4481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 3100.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1688 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 797 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 4968 micro
-
β-karotin 14286 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3412 micro
Összesen
947
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kis fej karfiol
-
1 db zöldpaprika
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
2 teáskanál ételízesítő
-
1 tk só
-
1.5 púpozott ek finomliszt
-
2.5 l víz
A galuskához
-
1 db tojás
-
2 púpozott ek finomliszt
-
0.5 tk só
Elkészítés
A leveshez
- A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk.
- A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk.
- A répát 2,5 liter vízben feltesszük főni, kb 20 percig előfőzzük, majd ezt követően hozzáadjuk a karfiolt és a zöldpaprikát, beleszórjuk a vegetát és a sót.
- Amikor a répa és a karfiol is megpuhult, berántjuk a levest. (Rántás: a lisztet a zsíron vagy olajon világos zsemleszínűre pirítjuk, beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hideg vízzel felengedjük, beleöntjük a levesbe és pár percig forraljuk.)
- Elkészítjük a galuskát: a tojást összekeverjük a liszttel és pici sóval. Közepes lágyságú massza legyen, amit nem szabad nagyon kidolgozni. Beleszaggatjuk a levesbe.
- Amikor a galuskák feljöttek a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
- Elkészítettem: 280 alkalommal
- Receptkönyvben: 1478
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 111
- Össznézettség: 579036
- Feltöltés dátuma: 2009. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A karfiol az egyik kedvenc zöldségfélém. Szinte minden változatban elkészítve finom és nem utolsó szempont, hogy viszonylag rövid időt vesz igénybe a sütése, főzése, mivel hamar megpuhul.