r
Nosalty Logó

Tejfölös gomba és spárga sült krumplival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mese - Habbal (J. Hanna)
Tejfölös gomba és spárga sült krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

465
Kalória
12.8g
Fehérje
53.2g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
504.6g
Víz
66.1g
Koleszterin
12.3g
Rost
15.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Összesen 930 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    17690 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1743 micro
Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1009.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3351 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    35379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 930 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

tejfölös gomba és spárga

  1. A gombát nagyobb szeletekre vágjuk, a vajon megpároljuk (fedőt a wok-ra téve). A kis darabokat nem kell felvágni, jól mutatnak egyben a tányéron is.
  2. A spárgát időközben felvágjuk, és a gombához adjuk.
  3. Az édesköményt a majdnem kész zöldségekhez adjuk. A spárga akkor a legjobb, akkor nincs túlfőzve, ha a villa átszúrja, de a spárga nem esik szét, kicsit roppan.
  4. Az utolsó 3 percben a zöldségekhez adjuk a tejfölt és a mustárt, és az egészet összekeverjük.
  5. * tálaláskor sajtszeleteket lehet vágni a tányérra, és a forró zöldségeket a sajtokra öntve tálaljuk. Amíg a zöldség fogyaszthatóvá hűl, a sajtok is félig megolvadnak alatta.

burgonyaköret

  1. A már megfőtt burgonyát sütjük ki karikákra vágva, serpenyőben és vajon. De a nyers, vékonyra szeletelt burgonya is hamar elkészül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: wok
  • Sütés ideje: 15 perc

A tálaláshoz kemény sajtokat is használtam, aki szereti a sajtokat, szintén tehet hozzá. A recept 2. változata: A spárgát, tejfölt, mustárt és édesköményt kihagyjuk. Helyette a már majdnem kész gombához csak 1 db összevágott, érett (lédús) körtét adunk. A körte lehet hámozatlan. Épp, csak egy percig futtatjuk a körtét a gombával, és nem kevergetjük, hogy a puha gyümölcsszeletek egyben maradjanak. A körte erős, "fűszeres" íze miatt nem szükséges egyéb fűszer.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!