r
Nosalty Logó

Tavaszi csirkemáj rizottó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Picijenci
Tavaszi csirkemáj rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    916 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3367 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6858 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1831 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6735 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1441 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    4636 micro
Összesen 1402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: felaprítjuk a póréhagymát, a gombát cikkekre, a csirkemájat kockákra vágjuk, felverjük a tojást, feltesszük a rizst főni.
  2. Kevés olajon elkezdjük a póréhagyma felét fonnyasztani. Amikor kicsit összeesik, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba már majdnem kész, hozzáadjuk a zsenge zöldborsót (lehet mirelit is), és icipici vizet vagy húsleves alaplevet (ez friss borsónál el is hagyható). Ha a borsó is megpuhult néhány levélke friss petrezselymet aprítunk rá, összeforgatjuk, majd egy tálba félretesszük az egészet.
  3. Szintén minimális olajon az enyhén sózott tojás(ok)ból rántottát készítünk. Ha ez megvan, hozzáadjuk a hagymás-gombás-zöldborsós keverékhez.
  4. A póréhagyma másik felét tesszük most a serpenyőbe. Fél-fonnyadt állapotában hozzáadjuk a csirkemájkockákat. Bátran szórunk rá borsot (sót nem, mert attól megkeményedik!). Óvatosan kevergetve ügyelünk rá, hogy sehol se maradjon nyers, ugyanakkor vigyázunk, hogy ne törjön össze túlságosan a puha máj.
  5. A rizst összekeverjük a korábban félretett keverékkel, majd ha a máj is elkészült hozzáadjuk azt is és hozzáforgatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 34216
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi csirkemáj rizottó
Picijenci 5 recept

Munkából hazafelé jutott eszembe, hogy ennék valami finomat vacsira. Valami olyasmit, ami anyukám főztjére hasonlít. Ő a resztelt májat szokta rizzsel keverni, nekem ez lett belőle. :) Anniyra ízlett, hogy másnap ebédre is ebből vittem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...