r
Nosalty Logó

Tavaszi csirkemáj rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picijenci
Tavaszi csirkemáj rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

702
Kalória
35.3g
Fehérje
96.2g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
274.3g
Víz
525g
Koleszterin
7.2g
Rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    916 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3367 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6858 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1831 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6735 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1441 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    4636 micro
Összesen 1402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: felaprítjuk a póréhagymát, a gombát cikkekre, a csirkemájat kockákra vágjuk, felverjük a tojást, feltesszük a rizst főni.
  2. Kevés olajon elkezdjük a póréhagyma felét fonnyasztani. Amikor kicsit összeesik, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba már majdnem kész, hozzáadjuk a zsenge zöldborsót (lehet mirelit is), és icipici vizet vagy húsleves alaplevet (ez friss borsónál el is hagyható). Ha a borsó is megpuhult néhány levélke friss petrezselymet aprítunk rá, összeforgatjuk, majd egy tálba félretesszük az egészet.
  3. Szintén minimális olajon az enyhén sózott tojás(ok)ból rántottát készítünk. Ha ez megvan, hozzáadjuk a hagymás-gombás-zöldborsós keverékhez.
  4. A póréhagyma másik felét tesszük most a serpenyőbe. Fél-fonnyadt állapotában hozzáadjuk a csirkemájkockákat. Bátran szórunk rá borsot (sót nem, mert attól megkeményedik!). Óvatosan kevergetve ügyelünk rá, hogy sehol se maradjon nyers, ugyanakkor vigyázunk, hogy ne törjön össze túlságosan a puha máj.
  5. A rizst összekeverjük a korábban félretett keverékkel, majd ha a máj is elkészült hozzáadjuk azt is és hozzáforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Munkából hazafelé jutott eszembe, hogy ennék valami finomat vacsira. Valami olyasmit, ami anyukám főztjére hasonlít. Ő a resztelt májat szokta rizzsel keverni, nekem ez lett belőle. :) Anniyra ízlett, hogy másnap ebédre is ebből vittem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!