r
Nosalty Logó

Tartármártás ahogy Józsibácsi készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Józsibácsi
Tartármártás ahogy Józsibácsi készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

812
Kalória
3.4g
Fehérje
12.8g
Szénhidrátok
82.8g
Zsír
87.3g
Víz
126g
Koleszterin
630.7mg
Rost
10.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 3245 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 812 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    3249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 3245 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként egy nagyon kemény majonézt készítünk a következőképpen: egy tálba tesszük a mustárt és a tojássárgáját. Habverővel simára keverjük. Az olajat a jól ismert módon először cseppenként, később vékony sugárban adjuk a majonéz alaphoz. Akkor jó, ha olyan kemény, mint egy lágyabb vaj, és elválik a keverőtál oldalától. Ez talán a legidőigényesebb és legkényesebb művelet.
  2. Ha kész a majonéz alapunk, innen már könnyű dolgunk van, beletesszük a tejszínt, a száraz fehérbort, citromlevet, sót, cukrot, fűszereket és simára keverjük.
  3. Pár perc állás után ismét alaposan átkeverjük, és már kész is van a tartármártás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Sziasztok, szeretném veletek megosztani az eredeti tartármártás receptjét. Igazság szerint eredetiről nem lehet beszélni, mivel nagyon sokféleképpen ismerik a világban, inkább úgy fogalmazok, ahogyan a szakács iskolákban tanítják Magyarországon. Későbbiekben megosztom veletek egy francia mesterszakács tartárreceptjét is. Lássuk, hogyan is készül a magyar változat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!