r
Nosalty Logó

Tarajos-baconös sült karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Tarajos-baconös sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3347 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 837 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    344.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6598.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    3553 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 3347 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk, ha van rajta zsír, leszedjük (az ezüstös hártya maradhat).
  2. Kb. 2 cm távolságban hosszábanaz aljáig bevágjuk úgy, hogy az alján jó 1,5 cm maradjon (vigyázzunk, nehogy átvágjuk, harmonikaszerű lesz). Minden bevágásnál sózunk, borsozunk.
  3. A póréhagyma nagyon zöld részét levágjuk (később felhasználhatjuk), hosszában kettévágjuk és "leveleire" szedjük.
  4. Minden bevágásba két oldalra beleteszünk 1-1 bacont, a kilógó részt visszahajtjuk, majd beletesszünk néhány szétszedett pórét (a résekbe oszlassuk el a pórét).
  5. Zsineggel szorosan körbetekerjük, kötözzük (itt hívjunk segítséget, nekem a férjem fogja szorosan össze, míg körbetekerem a főzőzsinegemet), a kilógó hagymarészeket vágjuk le, kívülről körbe kicsit sózzuk meg.
  6. Egy serpenyőbe beletesszük a zsírt, felforrósítjuk, a hús minden oldalát kb 2-3 percig (míg megpirul) elősütjük.
  7. Áttesszük egy tepsibe vagyfedeles jénaiba, ráöntjük a serpenyőből a zsírt, előmelegített sütőbe toljuk, lefedve kb. 1 órát sütjük. 1 óra múlva levesszük a tetőt (alufóliát), még fél órát süssük. Vigyázzunk, a gőz nehogy megégesse a kezünket!A sülés soránkeletkezett szafttal néhányszor alaposanlocsoljuk meg.
  8. Ha megsült, tegyük ki egy tálra.Hakézzel már meg tudjuk fogni, a zsineget óvatosan szedjük le róla, és tálalhatjuk. (Mivel a családom szereti a hagymát, a szaftot egy lábasba öntöm a póré nagyonzöld szárát feldarabolom, a szaftban megpárolom -10 perc- és a tálra szedem. Mindenki kedve szerint szedhet a tányérjára.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 39263
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Ajánló

Krumplipürével ajánlom. Hidegtálként, majonézes salátákhoz is szoktam csinálni, mert hidegen is finom, és remekül szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is a családom egyik kedvence. Az eredeti recept sok minden mást is ír, de egyszerűsítettem. Eredetileg füstölt, sima szalonna kellene bele, de nem szeretem, mert nekem nagyon zsíros... ezért alakítottam át baconra. Vendégvárásra is jó, mert gyorsan elkészíthető, látványos, csak a sülési időt kell belekalkulálni. A hús mellé aki szereti, tehet zöldségeket összedarabolva, a zöldség megpárolódik a hús mellett. Ez lehet akár köret kiegészítés is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...