Tarajos-baconös sült karaj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
375g sertés rövidkaraj623 kcal
-
43g bacon167 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
Összesen
837
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
3347
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
79.6g sertés rövidkaraj132 kcal
-
9g bacon35 kcal
-
10.6g póréhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
Összesen
177
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1649.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 301.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 418 micro
Összesen
837
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 344.6 g
Zsír
-
Összesen 203.3 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1086 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6598.8 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 433 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 3553 mg
-
Nátrium 1999 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1204.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 358 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 957 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 880 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1672 micro
Összesen
3347
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karajt megmossuk, ha van rajta zsír, leszedjük (az ezüstös hártya maradhat).
- Kb. 2 cm távolságban hosszábanaz aljáig bevágjuk úgy, hogy az alján jó 1,5 cm maradjon (vigyázzunk, nehogy átvágjuk, harmonikaszerű lesz). Minden bevágásnál sózunk, borsozunk.
- A póréhagyma nagyon zöld részét levágjuk (később felhasználhatjuk), hosszában kettévágjuk és "leveleire" szedjük.
- Minden bevágásba két oldalra beleteszünk 1-1 bacont, a kilógó részt visszahajtjuk, majd beletesszünk néhány szétszedett pórét (a résekbe oszlassuk el a pórét).
- Zsineggel szorosan körbetekerjük, kötözzük (itt hívjunk segítséget, nekem a férjem fogja szorosan össze, míg körbetekerem a főzőzsinegemet), a kilógó hagymarészeket vágjuk le, kívülről körbe kicsit sózzuk meg.
- Egy serpenyőbe beletesszük a zsírt, felforrósítjuk, a hús minden oldalát kb 2-3 percig (míg megpirul) elősütjük.
- Áttesszük egy tepsibe vagyfedeles jénaiba, ráöntjük a serpenyőből a zsírt, előmelegített sütőbe toljuk, lefedve kb. 1 órát sütjük. 1 óra múlva levesszük a tetőt (alufóliát), még fél órát süssük. Vigyázzunk, a gőz nehogy megégesse a kezünket!A sülés soránkeletkezett szafttal néhányszor alaposanlocsoljuk meg.
- Ha megsült, tegyük ki egy tálra.Hakézzel már meg tudjuk fogni, a zsineget óvatosan szedjük le róla, és tálalhatjuk. (Mivel a családom szereti a hagymát, a szaftot egy lábasba öntöm a póré nagyonzöld szárát feldarabolom, a szaftban megpárolom -10 perc- és a tálra szedem. Mindenki kedve szerint szedhet a tányérjára.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 39287
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.
Ajánló
Krumplipürével ajánlom. Hidegtálként, majonézes salátákhoz is szoktam csinálni, mert hidegen is finom, és remekül szeletelhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Ez is a családom egyik kedvence. Az eredeti recept sok minden mást is ír, de egyszerűsítettem. Eredetileg füstölt, sima szalonna kellene bele, de nem szeretem, mert nekem nagyon zsíros... ezért alakítottam át baconra. Vendégvárásra is jó, mert gyorsan elkészíthető, látványos, csak a sülési időt kell belekalkulálni. A hús mellé aki szereti, tehet zöldségeket összedarabolva, a zöldség megpárolódik a hús mellett. Ez lehet akár köret kiegészítés is.