r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye csiperkés mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szűzpecsenye csiperkés mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A csiperkés mártáshoz

Összesen 416 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A csiperkés mártáshoz

Összesen 835 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A csiperkés mártáshoz

Összesen 110 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 416 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 835 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A csiperkés mártáshoz

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. A húsról éles késsel lefejtjük a zsiradékot és a hártyát, ha szükséges, hosszában elfelezzük.
  2. A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét 6 perc alatt körbesütjük.
  3. A húst előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre.
  4. A mártáshoz a csiperkét cikkekre vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, felforrósítjuk a vajat, rászórjuk a csiperkét, és megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Kb. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst érmekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11023
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok hozzáértő szerint a húsok ideális elkészítési módja az ún. alacsony hőmérsékletű sütés. Szerintem egyes húsoknál nagyon időigényes (egy marhasült legalább 6 órán át kell 80 fokon süljön, hogy alaposan megpuholjon), de azért egy szűzpecsenyét nyugodtan el lehet készíteni, hisz az egy órácska alatt, amíg a hús készül a sütőben, van időnk a köret, leves vagy desszert elkészítéséhez.

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A csiperkés mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...