r
Nosalty Logó

Szőlős vizes uborka

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DrHouse
Szőlős vizes uborka
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 25 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9281.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    8559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    3555 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. egyforma nagyságú, nagyobb uborkákat megmosunk, és üvegekbe tesszük. (Min. 2 l-es, max. 5 l-es üveget használok.)
  2. Az üveg aljára tesszük a szőlőlevelet, és egy sor uborkát (állítva) rárakunk.
  3. A maradék helyre 1-2 szál megtisztított tormát dugunk, kevés kaprot teszünk, és beletesszük a zöld szőlőt is. (Ha tehetem, akkor egy üvegbe 2 kicsi fürtöcskét teszek, vagy egy nagyobbat megfelezek, és a felét ideteszem.)
  4. Aztán jöhet az uborka, torma, kapor és a legtetejére ismét a zöld szőlő. Egy 2 l - es üveg meg is telt. Természetesenaz 5 l-es üvegbe több kapor és torma kerül,de szőlőlevél csak az üveg aljára, és egy 5 l - es üvegbe is elég 2 kicsi, vagy 1 nagyobb fürt éretlen szőlő.
  5. A 2 l - es üvegbe 2 csapott ek sót, az 5 l - es üvegbe 5 csapott ek sót teszünk.
  6. Az üvegeket színültig töltjük vízzel, és celofánnal lekötjük.
  7. Napra tesszük, és megvárjuk, amíg forrni kezd. Ekkor célszerű félárnyékos helyre tenni, mert az uborka meglágyul.
  8. Amikor a forrás befejeződött, helyére tesszük, ott szépen letisztul.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20786
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptkategóriák

Szőlős vizes uborka
DrHouse 30 recept

Bár azt gondolom, nagyanyáink érlelhették napon, mert akkor még ilyen kánikula nem volt. :) Manapság, miután forrni kezd, célszerű árnyékos, félárnyékos helyre tenni. Egyszerre savanyú és sós...hmm...finom. Tartósítószert nem tartalmaz, és egész télen fogyasztható!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...