r
Nosalty Logó

Szójajoghurt házilag

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szójajoghurt házilag
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójatejet majdnem teljesen felforraljuk (nem kell bugyognia feltétlenül), és beletesszük a zselésítő anyagot. Én agar agart használtam, mert itt nagyon könnyen elérhető, és olcsó. Azért kell felforralni a szójatejet, mert a zselésítő anyag ezen a hőmérsékleten aktiválódik.
  2. Utána hagyjuk lehűlni a tejet 40 °C-osra (ha nincs mérőnk, akkor tegyük bele az ujjunkat, és ha 20-ig el tudunk számolni, hogy ne égjen meg az ujjunk, akkor jó). Fontos ez a hőmérséklet, mert a joghurtban lévő baktériumkultúra itt éled fel, és sokszorozódik :-) Szóval tegyünk a tejbe 2 evőkanál joghurtot, és öntsük az egészet egy nagy termoszba. A termoszt bugyoláljuk be egy törölközőbe, és tegyük félre melegebb helyre (ne a huzatba) 6-7 órára.
  3. 6-7 óra elteltével nyissuk ki a termoszt, és kellemes savanykás illatot kell éreznünk. Öntsük át befőttes üvegekbe, és mehetnek is a hűtőbe. Amint készen van az első adag szójajoghurt, utána tudjuk ezzel beoltani a következő adagot.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4987
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Amennyiben édes joghurtot szeretnénk, akkor a tejbe tehetünk kihűlés után egy kis xilitet :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vietnamban nem lehet venni szójajoghurtot. Nem is értem, miért nem, amikor a szójatej és a tofu hazája. Szóval ezért én csináltam. Otthon lehet venni szójajoghurtot jó drágán, de természetesen lehet használni a joghurt helyett azt, ha a dobozon rajta van, hogy tartalmaz baktériumkultúrát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...