Szójajoghurt házilag
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
93
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
558
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
93
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1672.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 906.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
558
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szójatejet majdnem teljesen felforraljuk (nem kell bugyognia feltétlenül), és beletesszük a zselésítő anyagot. Én agar agart használtam, mert itt nagyon könnyen elérhető, és olcsó. Azért kell felforralni a szójatejet, mert a zselésítő anyag ezen a hőmérsékleten aktiválódik.
- Utána hagyjuk lehűlni a tejet 40 °C-osra (ha nincs mérőnk, akkor tegyük bele az ujjunkat, és ha 20-ig el tudunk számolni, hogy ne égjen meg az ujjunk, akkor jó). Fontos ez a hőmérséklet, mert a joghurtban lévő baktériumkultúra itt éled fel, és sokszorozódik :-) Szóval tegyünk a tejbe 2 evőkanál joghurtot, és öntsük az egészet egy nagy termoszba. A termoszt bugyoláljuk be egy törölközőbe, és tegyük félre melegebb helyre (ne a huzatba) 6-7 órára.
- 6-7 óra elteltével nyissuk ki a termoszt, és kellemes savanykás illatot kell éreznünk. Öntsük át befőttes üvegekbe, és mehetnek is a hűtőbe. Amint készen van az első adag szójajoghurt, utána tudjuk ezzel beoltani a következő adagot.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5010
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.
Ajánló
Amennyiben édes joghurtot szeretnénk, akkor a tejbe tehetünk kihűlés után egy kis xilitet :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vietnamban nem lehet venni szójajoghurtot. Nem is értem, miért nem, amikor a szójatej és a tofu hazája. Szóval ezért én csináltam. Otthon lehet venni szójajoghurtot jó drágán, de természetesen lehet használni a joghurt helyett azt, ha a dobozon rajta van, hogy tartalmaz baktériumkultúrát.