Szilvás tejes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A süti alá és a tetejére
Összesen
239
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
300g tej168 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A süti alá és a tetejére
Összesen
1428
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
239
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2945.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 1911 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.5 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 530 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
1428
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A töltelékhez
- A sütőt melegítsük elő 180 foka, és egy másfél-két liter űrtartalmú kerámia sütőtálat vajazzunk ki.
- A szilvát mossuk meg, felezzük és magozzuk ki. Gyűjtsük egy kisebb tálban, szórjuk meg porcukorral és fahéjjal, keverjük össze és tegyük félre.
A tésztához
- Egy nagy tálban (vagy a konyhai robotgéppel) keverjük össze a hozzávalókat, könnyű folyós tészta lesz belőle.
- Öntsük a tésztát a kivajazott formába, és egymástól kisebb távolságokra szórjuk bele a gyümölcsdarabokat.
- Mehet is az egész az előmelegített sütőbe úgy 40 percre. Akkor lesz kész, ha kicsit megemelkedett, a teteje csodálatos barna és ha villa- vagy hústű (kés vagy fogpiszkáló is jó hozzá) próbát végzünk, tisztán tudjuk kihúzni a tésztából.
- A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Langyosan a legfinomabb, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20793
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.
Ajánló
Villámgyorsan kész, tehát bármikor nekiállhatunk: reggelire, uzsonnára, váratlan vendégek fogadására, mindig szuper választás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gréti
583 recept
Klasszikus francia süti az eredetileg fekete cseresznyével készült clafoutis, jelentése a szó tövéből eredően: “tölteni”. Angol ajkú területeken az utolsó betűt elhagyják: clafouti-ként jegyzik. Eredetileg a gyümölcs magozatlanul kerül bele. A magban rejlő amigdalintól sütés közben fantasztikus mandulaillatot áraszt. Fogaink épsége érdekében, azonban ne kísérletezzünk a 19. századi leírás betartásával. Én most cseresznye hiányában szilvával készítettem el Julia Child receptje alapján ezt a sütit. Vigyázat, gyorsan rákap a család!