r
Nosalty Logó

Szilvalekváros hógolyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bűbáj Sütigyár
Szilvalekváros hógolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy nagyobb edényben kissé felolvasztjuk, majd minden hozzávalót beleöntünk.
  2. Határozott mozdulatokkal jól összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Ha a tészta jól lehűlt, akkor lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
  3. Én egy vizespohárral kör alakú formákat vágtam ki (kb fél tenyérnyi nagyságú), és a kis körök közepére tettem egy kis kanál lekvárt.
  4. A töltött korongokból golyókat formálunk, figyelve arra, hogy a töltelék sehol ne jöjjön ki.
  5. A kis golyókat előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük kb. 10-15 perc alatt.
  6. Még forrón porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4879
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros hógolyó
Bűbáj Sütigyár 14 recept

Már eluralkodott rajtam a karácsonyi hangulat. Ennek fényében sütöttem egy finoman omlós süteményt. Szerintem abszolút megállja a helyét a karácsonyi asztalon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...