r
Nosalty Logó

Szilvalekvár sütőben készítve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szilvalekvár sütőben készítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 225 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690 g
  • Cukor
    607 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    3745.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8038 micro
  • β-crypt
    1485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 2708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát alaposan, többször, folyóvíz alatt átmossuk, szárát leszedjük, kimagozzuk, a gyümölcsöt nagy, csak erre a célra használt edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, citromot, és lefedve 150 fokos sütőben hőlégkeverésen egy órát rotyogtatjuk, majd levesszük a tetőt, és időnként megkeverve addig sütjük, míg alaposan besűrűsödik (még kb. 2 óra volt).
  3. A lekvárt fertőtlenített üvegekbe színültig rakjuk, lefedjük, száraz dunsztba téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x15
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 81556
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekvár sütőben készítve
Évi néni 1830 recept

A piacon járva gyönyörű szilvára bukkantam. Nem mondom, az ára is az volt, de nagyon tetszett, hát megvettem. Keveset félretettem magamnak. Elővettem a jókora öntöttvas lábasomat, amit még sohasem használtam, és előkészítettem a szilvát a fűszerekkel. Nem régiben hallottam, hogy sütőben milyen jó szilvalekvárt lehet készíteni. Kishitűségemben nem mertem az ajánlott módon tepsiben készíteni, ezért választottam a vaslábas verziót. Nem kellett mellette állni órákig és kavargatni, hanem tette a dolgát szinte önmaga. Máskor csak így főzöm a szilvalekvárt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...