Szilva befőzve
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
667g szilva288 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
Összesen
307
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g szilva1730 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1846
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
99.3g szilva43 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
Összesen
46
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 546.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 219 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 457 micro
Összesen
307
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1105.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 602 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.4 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 3279.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 357 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7144 micro
-
β-crypt 1316 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2745 micro
Összesen
1846
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvákat több léről alaposan átmossuk. A gyümölcsöket félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk.
- Az előre kimosott, lecsorgatott üvegekbe rakjuk a szilvákat.
- Szórunk bele szegfűszeget, cukrot, felengedjük vízzel, hagyjuk kicsit ülepedni, és a tetejére szórjuk a tartósítószert.
- Lezárjuk az üvegeket. Egy magas falú edénybe állítjuk, annyi vizet engedünk bele, hogy a kupak alá érjen.
- Feltesszük főni, ha az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól fogva még 20 percig lassú tűzön főzzük.
- Az edényben hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 157652
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Ajánló
Sütikbe kiváló télen. Fogyaszthatjuk sült húsokhoz is, és készíthetünk belőle levest is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Az eltevési technika Anyukámtól származik, a gyümölcsöt pedig rokonoktól kaptuk ajándékba.