Szezámmagos-virslis falatkák
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
165
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
659
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
234
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
165
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3233.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 1922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 173.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
659
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A Blundel tésztát kinyújtjuk 42 cm hosszúságúra és 30 cm szélesre. Hosszában háromfelé vágjuk.
- A tésztacsíkok 30 cm-es szélére a mustárból csíkokat nyomunk.
- A mustárcsíkokra egymás után 2-2 virslit helyezünk.
- A virsliket feltekerjük a tésztákkal, a végüket megkenjük tojással, hogy összeragadjanak.
- A kész tekercseket is lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és 2-3 cm-es darabokra vagdossuk.
- Sütőlemezre rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13643
- Feltöltés dátuma: 2013. január 07.
Ajánló
Blundel tészta receptje itt: http://www.nosalty.hu/recept/virslis-gombas-finomsag-blundell-tesztabol A megadott anyagmennyiségű tésztából a képen látható mennyiség háromszorosa készíthető el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Ezek a falatkák is bundel tésztából készültek, tökéletesen megfelelnek akár sörkorcsolyának, akár csak sós falatkáknak, ha vendégünk érkezik.