Szent Jakab kagyló vajas morzsával grillezve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g kagyló52 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
396
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g kagyló103 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
789
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
58.1g kagyló30 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
8.7g vaj63 kcal
-
29.1g zsemlemorzsa115 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
Összesen
230
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
396
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1910.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 1081 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
789
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
3 dkg vaj
-
1 ek petrezselyem
-
2 csipet só
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A kagylóhúst szedjük ki a héjából,és tisztítsuk mega barna hártyától. Melegítsünk elő egy serpenyőben olajat, majd a kagylóhús mindkét oldalát süssük 1,5-1,5 percig.
- Tegyük vissza a kagylóhúst a héjba, kissé sózzuk meg.
- A zsemlemorzsát (vagy az apróra vágott zsemlét) keverjük el az felaprított petrezselyemmel és a finomra reszelt fokhagymával, majd gyúrjuk hozzá a vajat is. Osszuk el a morzsát a kagylók tetején, és grillezzük 5 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2165
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Nyaraláskor igyekszem helyi alapanyagokból főzni - ez az étel is így született.