Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
406
Kalória
15.9g
Fehérje
18.8g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
143.9g
Víz
35g
Koleszterin
6.4g
Rost
6.8g
Cukor
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
406
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
812
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 143.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2478 micro
Összesen
406
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1606.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 287.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4956 micro
Összesen
812
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
167
kcal
Elkészítés
- A zöldborsót enyhén sós vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
- Közben a bacont felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk. Ha már majdnem roppanós, hozzáadjuk a vékonyra karikázott hagymát, és addig sütjük, míg a bacon roppanós, a hagyma pedig édeskés-üveges lesz. Kivesszük a baconzsírból, és egy kisebb tálba tesszük.
- A főtt borsóból kiveszünk egy marékkal, és a baconös hagymához adjuk, majd összekeverjük.
- A maradék borsót leszűrjük, de a főzővízből kiveszünk másfél decit.
- A leszűrt borsóhoz hozzáadjuk az összetépkedett mentát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és összeturmixoljuk. Közben adunk hozzá a főzővízből is, hogy jó krémes legyen.
- A kagylókat a felforrósított baconös serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A tányérokba kanalazzuk a borsópürét, ráültetjük a Jakab kagylókat, és rákanalazzuk a borsós szalonnát. Azonnal fogyasztjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 6 perc
A kifinomult francia és a vastag angol pubkaja véletlen randija egy tavaszi délutánon...
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!