r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót enyhén sós vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. Közben a bacont felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk. Ha már majdnem roppanós, hozzáadjuk a vékonyra karikázott hagymát, és addig sütjük, míg a bacon roppanós, a hagyma pedig édeskés-üveges lesz. Kivesszük a baconzsírból, és egy kisebb tálba tesszük.
  3. A főtt borsóból kiveszünk egy marékkal, és a baconös hagymához adjuk, majd összekeverjük.
  4. A maradék borsót leszűrjük, de a főzővízből kiveszünk másfél decit.
  5. A leszűrt borsóhoz hozzáadjuk az összetépkedett mentát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és összeturmixoljuk. Közben adunk hozzá a főzővízből is, hogy jó krémes legyen.
  6. A kagylókat a felforrósított baconös serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A tányérokba kanalazzuk a borsópürét, ráültetjük a Jakab kagylókat, és rákanalazzuk a borsós szalonnát. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1122
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kifinomult francia és a vastag angol pubkaja véletlen randija egy tavaszi délutánon...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...