Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
406
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
812
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 143.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2478 micro
Összesen
406
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1606.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 287.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4956 micro
Összesen
812
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldborsót enyhén sós vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
- Közben a bacont felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk. Ha már majdnem roppanós, hozzáadjuk a vékonyra karikázott hagymát, és addig sütjük, míg a bacon roppanós, a hagyma pedig édeskés-üveges lesz. Kivesszük a baconzsírból, és egy kisebb tálba tesszük.
- A főtt borsóból kiveszünk egy marékkal, és a baconös hagymához adjuk, majd összekeverjük.
- A maradék borsót leszűrjük, de a főzővízből kiveszünk másfél decit.
- A leszűrt borsóhoz hozzáadjuk az összetépkedett mentát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és összeturmixoljuk. Közben adunk hozzá a főzővízből is, hogy jó krémes legyen.
- A kagylókat a felforrósított baconös serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A tányérokba kanalazzuk a borsópürét, ráültetjük a Jakab kagylókat, és rákanalazzuk a borsós szalonnát. Azonnal fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1124
- Feltöltés dátuma: 2017. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A kifinomult francia és a vastag angol pubkaja véletlen randija egy tavaszi délutánon...